Scouting Willem de Zwijger

Scouting Willem de Zwijger is een van de vier scoutinggroepen in de Delftse Hout. Ons clubhuis heet ‘De Dillenburg’ en is te vinden aan het Baden Powellpad 10.
In ons clubhuis bieden we wekelijks programma aan voor kinderen van alle leeftijden. Wij zijn een waterscoutinggroep en dat betekent dat wij eigen boten hebben en zoveel mogelijk op het water te vinden zijn.
De jongste kinderen (vanaf 5 jaar) gaan iedere zaterdagochtend op avontuur in of rond ons clubhuis en ontdekken de Delftse Hout vanaf het land. De dolfijnen (vanaf 7 jaar) pakken wekelijks de kano en beleven de Delftse Hout vanaf het water. Naast dat zij leren kanoën doen zij spelletjes op het water met hun boten of leggen zij aan op een van de aanlegplaatsen voor een leuk activiteit.
De oudere kinderen (vanaf 11 jaar) gebruiken ons clubhuis in de Delftse Hout alleen in de winter. Dan is het te koud om te zeilen en doen zij het nodige onderhoud aan de boten. Gelukkig blijft er dan ook tijd over voor een groot gaaf spel in de Delftse Hout.
Onze hele scoutinggroep draait op vrijwilligers. Iedere week gaat er een grote groep leiding aan de slag om voor al onze leden een leuk programma te verzorgen.
Wil je meer informatie over onze scoutinggroep, bijvoorbeeld om een keertje mee te doen of om het clubhuis te huren? Kijk dan eens op https://scoutingwdz.nl/