IJsbaan vereniging

DKIJV staat voor Delftse KunstIJsbaan Vereniging. De schaatsvereniging biedt de verschillende schaatsdisciplines aan. Bij DKIJV kun je Langebaanschaatsen (meest bekend), Marathonschaatsen (meer strijd) en Shorttracken (grotere kick). Ben je tussen de 6 en 12 jaar en wil je gewoon leren schaatsen? Dan is het jeugdschaatsen waarschijnlijk wat voor jou. In de zomer kun je bij DKIJV inline skaten.

Naast het beoefenen van wedstrijden geeft DKIJV ook trainingen voor diegene die op recreatief niveau willen leren schaatsen/inline skaten of op een beter niveau de schaatssport willen beoefenen.

Het schaatsen vindt plaats op de 400 meter baan van De Uithof in Den Haag. Shorttrack vindt plaats op de shorttrackbanen van Den Haag of Zoetermeer. Het inline skaten wordt gedaan in Nootdorp en Rijswijk.

Het schaatsseizoen vindt plaats vanaf ongeveer 1 oktober tot en met eind maart. In de zomer, vanaf april, houden we naast het inline skaten onze conditie op peil met een conditietraining, welke plaatsvindt vanuit het clubhuis van DKIJV aan de Sportring 8 te Delft (nabij Sporthal Brasserskade).