Delft Ski

Wat  is s.v. DelftSki?

DelftSki is een sportvereniging met bijna 400 leden die zijn oorsprong kende als Kring-Delft van de Nederlandse Skivereniging (NSkiV). Na 30 jaar verbonden te zijn geweest aan de NSkiV is er voor gekozen om als zelfstandige sportvereniging verder te gaan.
Wij zijn regionaal georiënteerd, waardoor de leden vooral uit Delft, Pijnacker, Rijswijk, Nootdorp, Den Hoorn, Den Haag en Zoetermeer komen. De sportieve activiteiten richten zich in hoofdzaak op het verkrijgen en behouden van een goede lichamelijke conditie om ook andere sporten dan alleen skiën zonder blessures te kunnen bedrijven.

Kun je  skiën in Delft?

Nee, dat gaat helaas niet bij gebrek aan voldoende bergen.
Wel kun je je techniek testen op de lesbanen van Alpine Sport in Den Hoorn en uiteraard Snowworld in Zoetermeer en de Uithof in Den Haag. Wat wel kan in Delft, is jezelf in een gezellige sfeer en onder deskundige begeleiding in conditie brengen voor het grote werk in de Alpen. Maar je hoeft niet eens van bergen te houden om bij ons te sporten. Veel van onze leden zoeken eigenlijk liever het strand op maar vinden hun conditie wel belangrijk en willen die verkrijgen in een non-competitieve omgeving, onder het motto ‘lekker gelopen’.

Wat  doet DelftSki?

Kort samengevat is dat het volgende:
Buitentrainingen het gehele jaar door, doch verdeeld in de perioden oktober tot  april (wintertraining) en van april tot oktober (jawel de zomertraining); deze trainingen vinden plaats in en om het natuurgebied ‘de Delftse Hout’. De buitentrainingen bestaan uit fitwalk-, Nordicwalk- en intervalconditietrainingen.  Tevens is er een groep die zich in hoofdzaak bezighoudt met de langere loopafstanden vanaf 10 km. In de winterperiode (oktober tot april) worden onder deskundige leiding skigerichte conditietrainingen in diverse sportzalen in Delft en Pijnacker gegeven. Daarnaast worden jaarlijks een veelheid aan prettige en vooral gezellige activiteiten georganiseerd, zoals : fiets- en wandeltochten, zeilen, kanovaren, (oudejaars)klaverjassen en reizen van deur tot deur: ski, langlauf/toerskiën, marathons.

DelftSki is dus meer dan alleen een sportvereniging voor de skiconditie!

Wat  kost het?

De nodige zweetdruppels, maar weinig geld. Het basislidmaatschap kost €25,00 per jaar. De zaaltraining in de winter kost voor 1 uur per week gedurende 26 weken bij ons slechts €90,00. Onze buitentrainingen in de winter en in de zomer zijn nog goedkoper, namelijk slechts €55,00 (starten Rieten Dak) of €65,00 (starten bij Plané) per seizoendeel (ook 26 trainingen) De genoemde prijzen zijn exclusief de apart georganiseerde activiteiten, festiviteiten en reizen.

Hoe  kom ik er achter of DelftSki iets voor mij is?

Kom eens vrijblijvend meedoen, en neem eventueel voor de eerste onwennigheid een vriend of vriendin mee. De trainingsprogramma’s en locaties zijn op deze site beschreven.
Wilt u liever eerst nog wat meer informatie, blader dan de site door of mail met de secretaris van de vereniging: secretaris@delftski.nl

Lidmaatschap?

Delft Ski geeft niet uitsluitend conditietrainingen maar organiseert ook nog andere activiteiten. Voor het luttele bedrag van €20,00 per jaar wordt u ‘basislid’. Deelname aan de activiteiten en trainingen worden apart aan u doorberekend.  U kunt dus ook lid zijn zonder te trainen. U kunt dan wel aan onze reizen en activiteiten deelnemen en u hebt stemrecht op de ledenvergaderingen.

  • Delft Ski
  • info@delftski.nl
  • Website
  • DelftSki beschikt niet over een eigen clubgebouw, maar maakt gebruik van de faciliteiten van v.v. DHL, surfvereniging Plane en uitspanning ‘het Rieten dak’.