AV De Koplopers

Atletiekvereniging AV De Koplopers maakt dankbaar gebruik van de Delftse Hout! Wat is fijner dan vrijuit te rennen in die groene omgeving over spannende kronkelpaadjes afgewisseld met lommerrijke fietspaden en verkeersluwe wegen?

AV De Koplopers richt zich al meer dan 35 jaar voornamelijk op wegatletiek, inclusief trailrunning en hardloopcross. De trainingsavonden zijn woensdag en vrijdag en we starten vanaf sportpark Pauwmolen aan de Rijksstraatweg 9 te Delft, waar we gebruik maken van de kantine van SV Wippolder. Er zijn ongeveer tien loopgroepen zodat er altijd wel een groep op jouw niveau is. Mensen zonder enige hardloopervaring bouwen eerst rustig hun conditie op in de instroomgroep. Het gaat bij AV De Koplopers zeker niet alleen om prestaties, gezelligheid en gewoon lekker lopen zijn minstens zo belangrijk. Kom gerust eens meetrainen om te zien of hardlopen ook iets voor jou is. Iedereen vanaf 18 jaar is hartelijk welkom!

Elke tweede zondag van de maand (behalve in juli en augustus) organiseert AV De Koplopers in de Delftse Hout de Kopjesloop, een recreatieve trimloop van 5, 10 of 15 km die om 11 uur start. De Kopjesloop is een gezellige loop, voor zowel regionale toppers als dappere beginners. Je hoeft geen lid van de vereniging te zijn. (De Kinderloop over 1 km start om 10:45 maar is tijdelijk van het programma geschrapt). Voor meer informatie en voorinschrijving, zie dekoplopers.nl.

Eén keer per jaar, op Hemelvaartsdag, organiseren we de TrompperOptiekGoldenTenloop. Die start in de binnenstad van Delft, en maakt daarna een lange lus dwars door de Delftse Hout. Als je daar aan mee wilt doen, of er voor wilt trainen, kan dat natuurlijk ook via de Koplopers. Zie voor meer info: goldentenloop.nl

ACTIVITEITEN BIJ AV De Koplopers