23

jul

Natuur & milieu

Soort van het Seizoen (juli t/m september): de egel

KNNV afdeling Delfland

Melariumpad 11 / Start: uur

De egel is door Natuurlijk Delfland gekozen als soort van het seizoen. Een ieder wordt opgeroepen om naar de egels uit te kijken, te fotografen en te helpen. Deze actie loopt tot en met september.
Om aan deze actie mee te doen heeft Natuurlijk Delfland een informatiebrief uitgebracht om de egel te herkennen en te helpen. Er is ook een bouwinstructie om zelf een egelkast te maken en in de tuin te plaatsen. Vraag de informatiebrief en bouwinstructie aan bij Natuurlijk Delfland via afdelingDelfland@knnv.nl. Meld via dit emailadres ook egels.
De egel is makkelijk te herkennen door stekels op de rug en de bovenzijde van de kop. De egel komt voor in tuinen, parken en in bermen en is actief in de avond en nacht. Overdag slapen ze onder struiken, holtes onder boomwortels, in composthopen, takkenhopen of konijnenholen.
Van een egel in je tuin word je blij, in onze omgeving is het een groot beest, die vertedering oproept.
Egels eten insecten, slakken en andere kleine dieren, door de achteruitgang van met name insecten, de vertegeling van tuinen afgezet door schuttingen en het autoverkeer maken het moeilijk voor de egel.