21

feb

Natuur & milieu

Expositie "Eén vierkante meter natuur" t/m mei 2023

Duurzaamheidscentrum De Papaver

Korftlaan 6 / Start: 09:00 uur

Wonderbaarlijke dieren te zien in De Papaver  

Dit heb je nog nooit gezien! Vergeet de stoere leeuwen, vergeet de zeehonden en vergeet ook die schattig spelende hondjes maar. In Duurzaamheidscentrum De Papaver in Delft ontdek je vanaf 15 februari t/m mei dieren die véél indrukwekkender zijn. Ze zijn onzichtbaar klein en ze doen dingen die je niet voor mogelijk houdt. Duizenden springstaartjes in een vierkante meter grond of beerdiertjes die bij diepvriestemperaturen gewoon doorleven. Ze bestaan! Gewoon buiten en bij iedereen in de tuin.

Onder de microscoop

Wat normaal onzichtbaar is, is nu op nagelscherpe foto’s en films te zien in deze expo ‘Eén vierkante meter natuur’, een wonderbaarlijke microscopische ontdekkingstocht door de natuur van de polder. Met dank aan het Nederlands Genootschap voor Microscopie (NGVM) en Duurzaamheidscentrum De Papaver die deze tentoonstelling samen hebben gemaakt.  

Op deze expositie kan je ook zelf door microscopen kijken. En er zijn verbazingwekkende films te zien. Van barende watervlooien bijvoorbeeld en van klokdiertjes die in de sloot zo hard met hun ‘armpjes’ wapperen dat het eten vanzelf hun mini-maag binnenstroomt.  

 

MEER ACTIVITEITEN BIJ Duurzaamheidscentrum De Papaver

Lentefair

Duurzaamheidscentrum De Papaver

Workshop ‘Het microscopie-circus’

Duurzaamheidscentrum De Papaver

Gezond Natuur Wandelen op 6 en 20 april

Duurzaamheidscentrum De Papaver